Prva okrogla miza se bliža

1 Mar

Prva okrogla miza nosi naslov Mesto prihodnosti: pogledi iz Ljubljane. S strokovnjaki z različnih področij se bodo pogovarjali o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti mesta, kako so mesta nastala, kako so si včasih predstavljali mesta prihodnosti in kakšna je današnja realnost. Predvsem pa nas bo zanimalo, kakšne so smernice za naprej, v kakšnem mestu bi si želeli živeti. Podrobneje si bomo ogledali primer Ljubljane, analizirali sedanji utrip mesta in identificirali glave izzive za njen razvoj.

Govorci na okrogli mizi bodo:

  • dr. Simon Kušar, Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta
  • dr. Matjaž Uršič, Center za prostorsko sociologijo, FDV
  • dr. Tomaž Novljan, Fakulteta za arhitekturo
  • Martina Merslavič, Siemens

Poseben utrip bo okrogli mizi dodal video, ki so ga izdelali študentje 3. letnika sociologije kulture na Filozofski fakulteti v okviru predmeta Upravljanje v kulturi. Študentje so na mestnih ulicah, na fakultetah, v domovih za upokojence in na veleposlaništvih izmerili današnji utrip mesta in zbrali predstave in ideje o Ljubljani preteklosti in prihodnosti. Temu so dodali tudi pregled filmskega in drugega ukvarjanja z mestom prihodnosti, s čimer bodo izzvali sogovornike k aktivni debati o mestu, kot ga lahko pričakujemo in si ga želimo v prihodnje.

Toplo vabljeni torej v Mestni muzej Ljubljana, v sredo, 7. marca ob 17h. Pridružite se debati in prispevajte k pogovoru o mestu, kot si ga sami želite.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: